2010. május 10., hétfő

Titkos akták



Békéscsabai akciónk után kiküldtük felderítőinket terepszemlére, a gyulai várhoz. Erre azért volt szükség, mert az előző napokban rengeteg eső esett. Fotózás esetén meg nem jó, ha sárban dagonyázunk, még akkor sem, ha előzőleg azt írtam, hogy várjuk az extrém sportok kedvelőit is.
Telefonos egyeztetés után, arra jutottunk, hogy a terepviszonyok megfelelőek, ha éjjel nem esik, megtartjuk a fotózást. Ha még valaki nem tudná, a képek az NBH-ra készültek. Nem, nem Nemzetbiztonsági Hivatal, hanem Nemzetközi Babahordozó Hét.
Szerencsénk volt, mert az időjárás nekünk kedvezett. Nem kis feltűnést keltve, a vár előtt gyülekeztünk és letáboroztunk. Andi nagyon finom sós sütivel kényeztetett minket. Könnyű volt beszereznie, hiszen a szülei cukrászok. A receptet is közkincsé tette. (Klubos sütiknek hamarosan csinálok egy új bejegyzést, majd itt találjátok meg a recepteket.)
A lányok, mint harcedzett fotómodellek, rendkívül jól bírták a fényképezéssel járó macerát. Pedig megjelent a hordozós anyukák réme is, a babalábakat tapizó nénike. Szegénykém a bőség zavarában azt sem tudta, kihez menjen oda. Végül úgy döntött mindenkinél tiszteletét teszi.
A fiúk egészen mással voltak elfoglalva. Marci és Erik beszállt az építő iparba, a Műemlékvédelem nagy örömére. Azért nem kell megijedniük a hivatalban dolgozóknak, amit a törököknek nem sikerült lerombolniuk, az két egy éves gyereknek sem ment. Mint Kőműves Kelemen, szorgalmasan rakosgatták a földön heverő tégladarabkákat.

(Egyelőre ennyi képpel kell beérnetek, mert a többit titkosítottuk, amíg el nem dől melyek kerülnek kiválasztásra és mennek a fotókiállításra.)

Baluról eddig is tudtam, hogy példaképe Alain Robert (feláll az ablakpárkányra és onnan ijesztgeti a járókelőket - ezt nem Pókember barátunkra értem), de nem gondoltam, hogy még Kerecsényi Miklós (Ő volt a gyulai vár kapitánya 1566-ban) nagy tisztelője is. Ugyanis, a másfél méter magas, és rendkívül meredek várfalra pillanatok alatt felmászott. Mikor ezt egyszerre észrevettük Zsombival (Ildi férjével) sprinteltünk is rendesen, ennek köszönhetően megdöntöttük a rövidtávfutás világrekordját. Persze a fiam üvöltve rebegett hálát, amiért leszedtük a várfalról.

Sikerült új tagokat is toboroznunk. Egyre több pici babás anyukánk van, nekik segítségképpen íme néhány elölkötéses videó, Zsu (rendszeres olvasónk) kötéseiből. Zsuzsa, ha Gyulán jársz, szóljál, mert akkor arra az időpontra szervezünk egy klubot és tartasz nekünk egy kendőkötés továbbképzést.

Szövött kendős kötések:




Következő klub június 12-én 11.30-tól a Kórház tornatermében. Vendégünk, beszélgetőpartnerünk Szabóné Eszter dúla lesz.

5 megjegyzés:

  1. Ha Gyulán nem is, de a megyében leszek a nyáron. Félig-meddig békési vagyok (apu Füzesgyarmatról való), szívesen mennék klubbozni:). Örülök h hasznosak a videók, lesznek még ;)

    VálaszTörlés
  2. Majd írd meg priviben, hogy mikor leszel a megyében és úgy tervezzük a klubos időpontot!
    (Általában a hónap első vagy második szombatja.)

    A videókat meg várjuk.

    VálaszTörlés
  3. Oké, szólok majd. De inkább mi tervezünk úgy menni, h klub környékén tuti lenn legyünk, tudunk mi alkalmazkodni ;). Szerintem augusztusban megyünk, azt tartom reálisnak.

    VálaszTörlés
  4. Batyukötés is van pici babával, azt is linkeld be , szerintem

    VálaszTörlés
  5. Batyut már linkeltem korábban.
    Igaz nem kicsi babával.

    VálaszTörlés