2010. május 16., vasárnap

Klubos sütik receptje



Itt találhatók azoknak a sütiknek a receptje, amelyek a klubban nagy sikert arattak. Képek itt. A recepteket folyamatosan töltöm fel, érdemes később is visszanézni.

Boci-mobil

(Orsi)

Hozzávalók:
1 tojás, 11 evőkanál cukor, 10 evőkanál olaj, 2,5 dl tej, 15 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál szódabikarbóna. Ezt jól összekeverjük és kikent, kilisztezett kis méretű tepsibe tesszük.
Töltelék:
25 dkg túró, 1 tojás, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál gríz. Ezt összekeverni és foltosan a tésztára kanalazni.
Tűpróbáig sütni. Nagy gáztepsihez dupla adag kell.



Sós túrós rúd
(S. Andi)

50dkg liszt 50dkg margarin, 60 dkg túró, 2 egész tojás sárgája a lekenéséhez, és sajt a leszórásához, lehet bármilyen, anyuék trappistát használnak, egy kávéskanál só. Összegyúrod a cuccokat, és ha van rá lehetőséged pihenteted a hűtőben minél több ideig. Kinyújtod ujjnyi vastagságúra, lekened tojással, megszórod reszelt sajttal, és felszeleteled rudakra. A sütés kb 180 fokon (légkeverés nem kell), alul-fölül sütésre állítsd. Kb 20-25 perc, de ezt sütője válogatja, ki kell tapasztalnod, hogy neked mennyi idő. Megnyugtatásul mondom, már egy párszor próbáltam megsütni, mindig másmilyen lett, sohasem olyan mint a cukrászdai. Kitartás és egyszer sikerül. Lehet, hogy a titkos összetevő az a pár év tapasztalat, amivel én még nem rendelkezem. Jó munkát kívánok! Ja, a tészta ne legyen túl lágy, akkor kínáld meg még egy kis liszttel, olyan nem ragadós, könnyen gyúrhatónak kell lennie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése