2010. május 5., szerda

Születés Hete Túrkevén



Pár hete kapott a klubunk egy kedves invitálást Iványi Annától a túrkevei Születés Hetére. Számomra cseppet sem meglepő módon Orsiék fel is kerekedtek, hogy részt vegyenek a rendezvényen. Rendkívül lelkesek, a klubos összejöveteleinkre rendszeresen jönnek, pedig Orosháza nem a szomszédban van. Tavaly a budapesti Nemzetközi Babahordozó Hétre is elmentek. Akár kinevezhetjük őket utazó nagykövetnek is.
Megkértem, írjon pár soros élménybeszámolót. Igent mondott, de kérte legyek türelemmel, mert ez időbe fog telni. Ehhez képest pár óra múlva már jött is a levél. Íme gyOrsi :) írása:


Túrkeve
10 óra körül érkeztünk férjemmel (Peti) és kisfiammal (Erik) Túrkevére, a Születés ünnepe rendezvényre. Rögtön be is mutatkoztunk a vendégeknek. Megismerkedtünk Iványi Annával, aki hátán vigyorgó kislányával rendezkedett épp. Haypál Orsival, aki rengeteg hordozóval érkezett. Kis Olgával, valamint Novák Juliannával, akik mint dúlák mutatkoztak be.
A készülő bográcsos babgulyás illatától rögtön meg is éheztünk és néhány óra elteltével jól is lakhattunk a finom ízekkel! Köszönjük szépen!!:)
Rajtunk kívül ellátogatott még néhány család, a gyerekek játszottak és legtöbbjük arcán gyönyörű rajzok díszelegtek Volt köztük hercegnő, zombi és mindenféle színes egyéniség.
Mi szülők pedig jókat beszélgettünk. Orsi segített apróbb bizonytalanságaimban, illetve megerősített, hogy mindent jól csinálunk:)!! Olgától megtudtuk, hol lehet bababarát módon szülni hazánkban - az otthonszülésen kívül -, ahol tényleg együtt lehet az anya a babájával VÉGIG a születés után . Nagyon örültem, hogy van erre lehetőség Magyarországon. Júliától pedig leírhatatlan sok segítséget kaptunk a kötődő nevelésről. Mennyire fontos egy jó kezdet, mennyire fontos, hogy ne válasszák el az anyákat újszülöttjétől a születést követően és milyen fontos lenne a mindennapjaink során is egészséges közösségben éljünk, ahol a gyerekek egymással játszanak, a felnőttek pedig végezhetik dolgukat. Igyekszünk erre törekedni.
Nagyon jól éreztem magam, igazi kikapcsolódást nyújtott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése