2010. május 9., vasárnap

Egyszer fent, egyszer lent...



A védőnőknél meghirdetett szülésfelkészítő keretén belül megtartott előadásunk jól sikerült. 11 kismama volt, közülük többen is érdeklődtek a hordozás iránt. Sőt, Eszter már a szombati klubunkhoz is csatlakozott.
Az előadás anyagát átalakítottuk. Kimaradt a kisfilm, helyette egy rövid előadást tartottam, Balu "közreműködésével". Ennek köszönhetően elég szaggatott lett a beszédem, mert mindig azt lestem, hogy mikor sikerül neki az odakészített csúszdán spárgában lesiklania. A tömeg (még volt 3 klubtagunk is babákkal) is megzavarta, ezért 5 percenként kérte, hogy vegyem fel. Persze pár másodpercnél nem maradt többet ölben.
Az előadás után jött a gyakorlat. A különböző hordozókat mutattuk be használat közben. Beszéltünk az előnyükről, egy-egy típus esetleges hátrányáról, a helyes használat és megkötés módjáról. Azt is sikerült bemutatnunk, hogy mennyire szeretik a kicsik ha anyukájuk testközelségében lehetnek, ugyanis a két Törpilla orvul elaludt a hordozóban, így Balura maradt a próbababa szerepe. Ő viszont nem győzte a bemutatást, így előkerült Hordo Zoltán is.
Végül pár kismama kipróbálta gyakorlatban is a kendő felkötését.


Békéscsabai Születés Heti szereplésünk már kevésbé volt sikeres. Ami úgy gondolom, a meghirdetés, kiplakátolás hiányosságainak tudható be. Mindössze 3 érdeklődő jelent meg. Ebből egy anyukát mi vittünk, egy nagymama és az utánunk következő dúla volt a hallgatónk. Csak azért volt "tömeg", mert a klubunk nagy létszámban jelent meg. Tulajdonképpen előklubozást tartottunk: Erika kötését javította Ildi és Orsi, hordozókról beszélgettünk, a gyerekek játszottak.
A következő előadó pedig már nem is tartott előadást.
Remélem és kívánom, hogy jövőre nagyobb érdeklődés legyen a Születés Hete iránt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése