2010. január 17., vasárnap

Kölcsönözhető hordozóink 1.

Ezt a bejegyzést folyamatosan frissíteni fogom, az aktuális viszonyoknak megfelelően. Tehát érdemes időnként visszanézni. (Folytatás itt!)
Mielőtt belevágnék a felsorolásba és az egyes hordozóeszközök ismertetésébe íme egy rövid összefoglaló a leggyakoribb hordozóeszközökről.
Kendő: a legegyszerűbb és egyben a a legsokoldalúbb hordozó. Az összes hordozási mód (elöl, csípőn, háton) megoldható vele. Lehet rugalmas, vagy szövött.
Karikás kendő: egyvállas hordozó, használata egyszerű.

Mei Tai: ázsiai eredetű. Egy négyszögletes bodyb
ól és a hozzá kapcsolódó négy pántból áll.
Babaerszény:
egyvállas hordozó, gyűrű alakú.

SSC(soft structured carrier)
: csatos, hátizsákszerűen kialakított hordozó. Könnyen állítható.
Sajnos a klubunk még nem rendelkezik mindegyikkel, de folyamatosan igyekszünk bővíteni a választékot. Akkor lássuk miből lehet válogatni:


Kendők:
Liliputi rugalmas kendő
(a piros a készítő felajánlása, a zöldet a klubunk vásárolta)


A Liliputi rugalmas kendőkben kényeztető gyengédséggel, de teljes biztonságban hordozhatod gyermeked.

Rugalmas, de biztos tartást adó sztrecspamut kendő lehetővé teszi a babáknak, hogy még sokáig élvezzék szüleik közelségét, a szülőknek pedig azt, hogy egyetlen pillanatot se veszítsenek el/hagyjanak ki gyermekük felcseperedéséből. Használata öröm és elengedhetetlen segítség egyben. Megkönnyíti, s felejthetetlen élménnyel gazdagítja használóit.

Anyaga: sztrecspamut

Hossza: 5 m; Szélessége: 60 cm.

(forrás:liliputi.hu)


Nandu hordozókendő
(klubunk vásárolta)

Hawai XL


A kötözős típusú hordozókendő egy hosszú, szövött pamut anyag, amelyben, különböző módokon felvéve és megkötve, a gyermeket korának megfelelően és kényelmesen lehet hordozni, újszülött kortól tipegő korig, vagy tovább is. Az anyag különleges szövése miatt hosszában és széltében nem nyúlik, viszont keresztben kellően rugalmas. Ez teszi lehetővé, hogy minden ponton megtámassza a gyermeket, felvegye a szükséges formát, ne vágja a gyermek lábát, ugyanakkor ne ereszkedjen meg, ne lazuljon meg hordozás közben. Fontos ez az anyagtulajdonság a hordozó számára is, mert így nem vágja a vállat, hanem rugalmasan illeszkedik, egyenletesen elosztva a terhelést a vállon és a felsőtesten.Nandu hordozókendők anyaga tiszta pamut, különböző hosszúságokban készülnek.

Lotties hordozókendő
(klubunk vásárolta)



Girasol hordozókendő
(kölcsönbe kaptuk)



Nandu karikás kendő

(klubunk vásárolta)



Mamagoló karikás kendő

(a készítő felajánlása)


Erszények:

Mamagoló erszény
(a készítő felajánlása)



Gremese erszény
(a készítő felajánlása)



A következő hordozókat lehet még kipróbálni a klubban (Ezek nem kölcsönözhetőek, mert a klubtagok saját tulajdona.): Storchenwiege kendő, Babaközelbenes Mei Tai, Manduca ssc, Ergo ssc, Didymos kendő, Scootababy csípőhordozó, Hajtka ssc, Lana kendő,


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése