2011. március 13., vasárnap

Kölcsönözhető hordozók 2.Ezt a bejegyzést folyamatosan frissíteni fogom, az aktuális viszonyoknak megfelelően. Tehát érdemes időnként visszanézni. (Előzmények itt!)
(Muszáj volt kétfelé szednem a hordozóeszközös bejegyzést, mert szerkesztés közben képek és szövegek tűntek el.)
Mielőtt belevágnék a felsorolásba és az egyes hordozóeszközök ismertetésébe íme egy rövid összefoglaló a leggyakoribb hordozóeszközökről.
Kendő: a legegyszerűbb és egyben a a legsokoldalúbb hordozó. Az összes hordozási mód (elöl, csípőn, háton) megoldható vele. Lehet rugalmas, vagy szövött.
Karikás kendő: egyvállas hordozó, használata egyszerű.

Mei Tai: ázsiai eredetű. Egy négyszögletes bodyb
ól és a hozzá kapcsolódó négy pántból áll.
Babaerszény:
egyvállas hordozó, gyűrű alakú.

SSC(soft structured carrier)
: csatos, hátizsákszerűen kialakított hordozó. Könnyen állítható.
Sajnos a klubunk még nem rendelkezik mindegyikkel, de folyamatosan igyekszünk bővíteni a választékot. Akkor lássuk miből lehet válogatni:

Mei Tai-ok:

Hajtka Mei Tai
(a készítő felajánlása)

normál méret

bébi méret

Vállpántjai 210 cm, derékpántjai 70 cm hosszúak. 100% pamut twillből illetve canvasból készülnek, párnázott kivitelben. A hordozó méretétől függően egyedi pánthosszúságú hordozók készülhetnek,
- teste két réteg erős vászonból és egy dekoranyagból készül, felső részén gyapjúfilc béléssel. A baba lábának támasz
tását a párnázott szélek teszik még kényelmesebbé,
- felvarrt vagy levehető alvókapucni választhat
ó hozzá. Az egyedi igények alapján kialakított kapucni megtámasztja a kicsi fejét alvás közben és segíti a külvilág kizárását, ha a babának arra van igénye,
- a többszörösen megerősített varrásoknak és a professzionális varrócérnáknak köszönhetően akár 15 kg-ig használható,
- zsákjában könnyen magunkkal vihetjük bárhová,
- kézműves magyar termék,
- válogatott alapanyagok és egyedi díszítések teszik különlegessé
- 3 méretben készül: bébi, normál, totyogó.
Anyagok:- pántanyag: 100% pamut twill vagy canvas- dekoranyag: 100% pamutvászon - test bélése: gyapjúfilc
- pánt bélése: 100% gyapjú vagy poliészter filc - cérna: 100% poliészter
(forrás: Hajtka)

Hunbaba Mei Tai
(a készítő felajánlása)

Mesés kelet modell

Jellemzői:
-kiváló minőségű pamut anyag. A test és a kapucni egyik oldala, a váll- és derékpántok nagyon erős twill-ből készültek.
-bélelt derék- és vállpántok 4 rétegű (3 réteg vászon + dekoranyag), tökéletes tartást nyújtó test. Nagyobb súlyú gyereket is kényelmesen lehet benne hordozni.
-hosszú vállpántok, amikkel tibeti kötést is lehet használni
-dekoratív hímzett alvókapucni, amit patentekkel lehet a vállpá
ntokhoz rögzíteni, hogy jól tartsa az alvó baba fejét.- a derékpánt két végén egy-egy kis, patentekkel záródó zseb található.
(forrás: Hunbaba)


Gremese Mei Tai-ok
(a készítő felajánlása)

Amona3 modell


Pöttyös modell

-Jellemző az ergonómikus szabásvonal, a testrész karcsúsított, a baba combjainál – a nagyobb kényelem érdekében – bélés található.
-A bélelt pántok 100% pamut twillből, bolyhos twillből vagy canvas-ból készülnek.
-A derékpántok 80 cm hosszúak.

-A vállpántok egyenként 200 cm hosszúságúak, a vállakat takarva szintén habszivaccsal béleltek, kis akasztó fülecskével, mely alkalmas cumilánc rögzítésére vagy bármi más ráakasztására.
-A III-as modellnél a testrész ívelt felső része szivaccsal bélelt, mely fejtámaszként szolgál a nagyon pici, vagy alvó babának. -A testrész két réteg pántanyagból és egy réteg dekorból készül. -Az alvócsuklya lecsatolható (erős tépőzárral kapcsolódik a testrészhez), vékony megkötőit a vállpántokon található fülecskékhez kell rögzíteni. -A varrások kiemelkedő biztonsággal készülnek, megerősítettek és többszörösek a pántok és a testrész csatlakozásánál.
(forrás: Gremese)


Tündérputtony Mei Tai
(a készítő felajánlása)

Jellemzői:
-Dupla rétegű
anyagból, közte bélés (nem szivacs)
-Anyaga pamutvászon
-Derék és vállpántok 9 cm szélesek
-Derékpánt 100 cm hosszú, vállpánt 200 cm
-A varratok erősítettek
-Kétoldalas

-Alvócsuklyás

(forrás: Tündérputtony)


Emmy-féle Mei Tai
SSC-k:
Bamberoo oc ssc
(a készítő felajánlása)

regular modell

A Bamberoo oc SSC hordozót csatokkal tudod magadra rögzíteni. Elől és hátul hordozásra egyaránt használható. Mindkét esetben magad
tudod a pántokat állítani. A vállpántok, és derékpánt párnázottak, a baba lábánál párnázott rész a gyermek kényelmét szavatolja hosszútávon. A kapucni elsősorban akkor praktikus, ha a kicsi a hordozásban ellazulva elalszik, és a feje támasztást igényeKészül félcsatos változat is, amikor a derék pánt csatos, a hosszú felső pántok viszont hagyományos Mei Tai pántok.
(forrás: Bamberoo)


Babbinka ssc
(a készítő felajánlása, némi klubos hozzájárulással)


Mindegyik hordozó egyedi színvilágú Babbinkának ad otthont. A hordozók erős, minimum 295g/nm területi sűrűségű, 100% pamut sávolyszövetből készültek (beavatva a mosás és egyéb titkok rejtelmeibe), vastagon párnázott derék- és vállpántjaik a teherhordó alkalmazott kényelmét szolgálják, de az édes teher combjainál is bélést kapott minden egyes darab. A vállpántok a derékpánthoz varrt két „szárnyacskához” kapcsolódnak; ez a megoldás - mely jópár prototípus tervezése és varrása során született meg - nagyon kényelmessé teszi a hordozást. Minden hordozó felgöngyölhető kapucnival készül, és minden hordozóhoz praktikus kordtasak jár.
(forrás: Babbinka)

Liliputi ssc
(a készítőtől vásárolta a klubunk kedvezményes áron )

A 2. generációs liliputi háti hordozó számos tekintetben megújult: Kialakítása ergonomikus, formavilága letisztult, a felhasznált anyagok minősége a fellehető legjobb. Ebben a hordozóban az optimális súlyelosztás miatt, hosszú időn keresztül, kényelmesen hordozhatod gyermeked. Tapasztalatunk szerint 15-17 kiló sem okoz problémát hosszú órákon át, bármely átlagos fizikumú kismamának sem, bár a maga a hordozó teherbírása ennél sokkal több. Hordozónk immár nemcsak háti hordozóként funkcionál, hanem a szétcsatolható és keresztezhető vállpántok segítségével elöl és csípőn hordozáshoz is nagyszerűen használható. A hordozók rendelkeznek levehető alvó csuklyával, ami tartja az alvó gyermek fejét.

Csat segítségével tudod pillanatok alatt föl vagy levenni, állítható pántok segítségével lehet pont a Te méretedre állítani. Ha épp nincs rá szükség, kicsire összehajtható, súlya kevesebb, mint fél kiló.

Szemben a Magyarországon kapható hordozók (kenguruk) többségével, ahol baba alátámasztása kis pontra és rendkívül érzékeny részre összpontosul, a Liliputi háti hordozóban a gyermek popsijának teljes felületén ül, ami kényelmesebb Neki, biztonságosabb és sokkal egészségesebb Ráadásul lába terpesztve van, ami a csípőficam megelőzésére illetve gyógyítására szelíd, és hatékony lehetőséget teremt.

Gyermeked pár hónapos korától (amikor már fejét önállóan tartani tudja), 3-4 éves koráig tudod használni (kb.15-20 kiló súlyig).

Liliputi Rainbow ssc
( a készítő felajánlása)

(forrás: Liliputi.hu)


Egyéb hordozók:

Babaközelbenes podegi
(klubunk vásárolta)1 megjegyzés:

  1. Szia(sztok)!
    3 hetes kislány apukája vagyok Gyuláról és érdekelne a hordozás, de azt sem hol kezdjem az okosodást.
    Mi lenne nekünk jó, azt hogyan kell használni, hol szerezhető be, stb? Csak néhány kérdés, szóval van mit tanulnom.
    Merre induljak?

    VálaszTörlés