2010. szeptember 17., péntek

Gyulai Babahordozó Hét programja

4 megjegyzés:

  1. ...írtam pedig...bassz..elszállt...brrrr

    VálaszTörlés
  2. Mit írtál? Amúgy kétszer is regisztráltad magad a követőknél. Kaptál egy piros pontot, mert nagyon szorgalmas vagy.:-) Ellentétben a többiekkel.
    Jól vagytok?

    VálaszTörlés
  3. ...oh de rég volt mikor piros pontot kaptam...:)
    Szóval arról az előadásról írtam amit Gulyás Gáborné Kis Bernadett szülésfelkészitő tartott!
    ..én ittam a szavait,mivel most várom első kisbabámat!
    a téma a szoptatásról,kötődésről és hordozásról szólt!
    Felnőttként megtapasztaltam,hogy milyen hiányosságokat tud okozni,ha valaki nem kapta meg és persze nem alakult ki kötődés,egyfajta ősbizalom az anyával.Önbizalomhiány,és társaskapcsolatok problémájának a gyökere kisgyermekorra,csecsemőkorra is visszavezethető.
    Bernadett az ÚJmedicinában is jártas,ami a hagyományos orvoslással ellentétes,mivel nemcsak a testet kezelik hanem a betegségek lelkioldalát kutatják és lelkioldalon próbálják megoldani.
    Felmerültek a szüléssel kapcsolatos témák,ami sajnos elég gyerekcipőben jár...kevés aza kórház ami megteremti azokat a feltételeket hogy csendes és bensőséges hangulatban történjen a születés,és persze biztonságban!
    Az első percek fontossága,az "aranyóráról"is szó volt,amikor az újszülöttben beindulnak az életfenntartó ösztön,és milyen fontos számára (is)hogy az előtejet megkapja.
    Szó volt, az igény szerinti szoptatásról,és mivel, hogy minden gyermek más és más,ezért a szopási igényeik is eltérőek,ahogy kívánja!
    A hordozás ésa tejtermelésre is hatással van,a testközelségben lenni nagyon jó dolog!
    Örülök hogy itt lehettem ezen az előadáson,mert a Bernadett egy nagyon lelkes és hiteles előadó volt,és Áginak És Ildinek meg kitartást!ne adjátok fel,mert nagyon jól csináljátok és hiteles Anyukák vagytok!

    VálaszTörlés
  4. Köszi Kati!

    Ezt a hozzászólásod egy kicsit átszerkesztem. Az előadásról szóló részt átteszem az nbh-s bejegyzésbe.

    VálaszTörlés