2010. június 21., hétfő

Póni, nyuszi, maci és a sült galambSajnos nem voltunk állatkertben, bár tervezzük, hogy csinálunk egy klubos kirándulást, valahol a közelben. Aki megnézte a fényképalbumot, az már arra is rájött, hogy nem is étteremben jártunk. A szokásos helyen, a tornateremben tartottuk a júniusi klubot. A sült galambokat csak az első 20 percben vártuk a képek tanúsága szerint (anyukákat, akik előzetesen bejelentkeztek, hogy kötést akarnak tanulni), de hiába. Viszont több kismama jött, így őket tanítottuk az elölkötésre. Mivel Ildi -kisebb baba híján- Hordo Zoltánnal mutatta be a kötéseket, a többieknek nem maradt próbaalany. Itt jött képbe a lányom és táskája. A hátizsák valami varázslatos funkcióval bírhat, mert nem tudom hogy fér bele 6 B. baba, 20 plüss állat, 30 babaruha és egyéb kiegészítő kellékek, mint cumisüveg, takarók, bili ééés az sk rugalmas kendője. A felsorolás szerintem erősen hiányos.
Kiválogattuk a legnagyobb és legpuhább plüssöket a nyuszit, a pónit, alvós brumit, coco macit. Igazán csak annyi funkciójuk volt, hogy látszódjon, hova kell majd behelyezni a babát. Hova, melyik kendőszár alá kerülnek a kezek és a lábak. Azért a kék színű póni ezüst csillámos testtel kendőbe kötve több volt mint vicces.A gyakorlottabb kendőzők kipróbálták a háti duplót, szintén Ildi útmutatásával.Vendégünk volt Szabóné Eszter dúla. Vele sok mindenről beszélgettünk. A háborítatlan vajúdásról, szülésről; mi a dúla szerepe a szülésnél; miben tud segíteni; mi az amit nem csinálhat; különböző testhelyzetek alkalmazása vajúdás, szülés során; gátvédelem; szoptatás fontossága. Könyveket is ajánlott:
Frédérick Leboyer: A gyöngéd születés
Penny Armstrong és Sheryl Feldman: A születés művészete
Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez
Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol
Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékábanwww.ateszulesed.hu
Aki most nem tudott eljönni a beszélgetésre, az találkozhat még Eszterrel a gyulai Babahordozó Héten októberben.Következő klub július 3-án 11.30-tól a gyulai kórház tornatermében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése