2010. április 14., szerda

Pályaválasztási tanácsadó



Lassan úgy vagyok ezzel a címadással, mint Orsi a Mamami Boltból. Pár hónapja még arról panaszkodtam, hogy nincs sok lehetőségem ezen a téren. Azóta viszont járattam egy kicsit az agytekervényeimet és vadabbnál vadabb címek születnek. Majd eldöntitek, hogy szeretitek-e a meglepetést (merthogy a címeimből nem nagyon derül ki a tartalom), vagy inkább maradjunk a kevésbé fantáziadús hónapok szerinti megnevezésnél.
Manapság úgy tűnik a pályaválasztást nem lehet elég korán elkezdeni, ezért belevágtunk mi is.
Zsombinak három testhezálló szakmát is találtunk: cukrász, vagy minőségi ellenőr lesz. Ugyanis folyamatosan tesztelte az Orsi (klubtagunk) által sütött rendkívül finom boci sütit ( Orsi kérjük a receptet, akár ide is írhatod!). Tele pocakkal viszont inkább az orvosi szakma iránt kacsingatott és az újraélesztést gyakorolta.
Eriknek a tornatanár a legmegfelelőbb pálya, ehhez nem fér kétség. Elmélyülten elemezte a tornaszőnyegeket mennyiség és minőség (tapintás és kóstolás alapján) szerint.
A lányok természetesen színésznők lesznek. Rendkívül élethűen alakították Csipkerózsikát. Annyira, hogy Balázs aki egy ideig mellettük guggolva azon gondolkodott, hogy pankrátor vagy herceg legyen, az utóbbit választotta. Csak azzal nem számolt, hogy a lányok egyszer fel is ébrednek. Ezen annyira meglepődött, hogy gyorsan el is húzta a csíkot. Ilyenek ezek a fiúk. Ezt leszámítva Balu egész idő alatt a dobozokat tologatta így remek lakberendezési tanácsadó vagy logisztikus válik belőle.
Vencel csendben üldögélt és szemlélte a többieket. Az ENSZ megfigyelői posztot javasoljuk Neki.
Voltak olyanok is, akiket a "beste" anyukájuk nem engedett le a hátáról. Nos, számukra pillanatnyilag a szendvicsember a legvalószínűbb állás.


A felnőttek sem maradtak ki a mókából. Rabszolgahajcsárrá változtam, ezt talán leginkább Péter érezhette. Alig tudott beszélgetni, leülni, mert mindig kiadtam neki, hogy mit fotózzon. Innen üzenem, hogy ez a következő klubos alkalmunkra csak fokozódni fog (majd a bejegyzés végén kiderül miért). A többieket pedig a modellkedésre vettem rá. Kötöttünk, kötöttünk és kötöttünk. (E mondat alapján még nyugdíjas klub is lehetnénk.) Kendővel hátit, mt-vel elöl és háton, karikás kendővel, erszénnyel és csatossal.
Az új hordozókat is próbálgattuk több kevesebb sikerrel. Az erszénnyel meggyűlt a bajunk, mert ezen a területen nem vagyunk elég járatosak. Az előző hónapban ugyan páran próbáltunk egyet, de ez úgy tűnik kevés volt. Olga hiányát (aki ebben a hordozási módban is profinak számít) itt is nagyon éreztük. Remélem legközelebb tud jönni és megszakérti, hogy mivel lehetett a gond. A rossz felvétellel, vagy esetleg a hordozó szabásán kell majd valamit alakítani.
Andinak, aki most próbálkozott először a háti kötésekkel kendővel és mt-vel, ajánlom a korábban feltett videókat megtekintésre.

Következő klub május 8-án 10.30-tól jó idő esetén a gyulai vár előtti téren! A Nemzetközi Babahordozó Hét keretén belül megrendezendő fotókiállításunkra fogjuk készíteni a képeket. Várunk minden klubtagot és az extrém sportok (minimum 5 gyerek egy négyzetméteren tartása több fotó kedvéért) kedvelőit is!

1 megjegyzés:

  1. Boci-mobil

    Hozzávalók:1 tojás,11 evőkanál cukor,10 evőkanál olaj, 2,5 dl tej,15 evőkanál liszt,
    2 evőkanál kakaó,1 kávéskanál szódabikarbóna.
    Ezt jól összekeverjük és kikent,kilisztezett kis méretű tepsibe tesszük.
    Töltelék:25 dkg túró,1 tojás,5 evőkanál cukor,1 vaníliáscukor,1 evőkanál gríz.
    Ezt összekeverni és foltosan a tésztára kanalazni.
    Tűpróbáig sütni.Nagy gáztepsihez dupla adag kell

    VálaszTörlés