2011. február 1., kedd

Januári klub



Januári klubunk rendhagyó módon a Civil Házban tartottuk. Hordozóeszköz próbával és kötéstanulással kezdtünk. Jó sokan voltunk, egyre több pici babás érdeklődőnk van. A rugalmas kendő és kendő készletünk kevés ennyi emberre, ezért azt hamarosan bővítenünk kell. A helyszín is éppen hogy elégnek bizonyult, az idő meg rövidnek, mert csak egy óránk volt.


A következő két órában Milyen lehetőségeink vannak és lesznek várandósságunk és szülésünk idején? címmel beszélgettünk Vincze Felicia holisztikus bábával és otthon szült családokkal a várandósságról, vajúdásról és szülésről.
Kissé döcögősen indult a dolog, de a kezdeti nehézségek után mindenki belelendült és egy igazán jó beszélgetés alakult ki. A témák amiket érintettünk: Mikor keressük fel először a bábát? Kik szülhetnek bábával, milyen kizáró okok vannak? Mit és hogyan vizsgál a bába? Vajúdás/szülés során milyen lehetőségeink vannak a kórházban/otthon? Miben segít a bába a gyermekágyas időszakban? Akik otthon szültek, miért ezt a lehetőséget választották? Az otthonszülést szabályozó törvény életbelépésével milyen változások várhatók, milyen lehetőségeink lesznek?
A két óra rendkívül gyorsan eltelt és még lett volna miről beszélgetnünk, ezért az év második felében reményeink szerint megismételjük.



Decemberi klub


Eddig vártam, hátha jelentkezik valaki egy beszámolóval a decemberi klubról. Hiába. Így most csak a képeket lehet megnézni, itt.

Annyit tudok, hogy Orsi (aki ha nem babázik mentőtiszt) tartott egy előadást és gyakorlati bemutatót (ezt természetesen egy erre a célra kialakított babán) újszülött és csecsemők újraélesztéséből.