2009. október 26., hétfő

A kezdetek...

Pár hete már gondolkodom rajta, hogy indítok egy blogot a klubunknak. Végre rászántam magam.
Nem lesz túl sok és hosszú bejegyzés (bár ezzel az elsővel máris ellentmondásba keveredek, már ami a rövidséget illeti).

Akkor kezdem is Ádámnál és Évánál. Fél éves volt a fiam, amikor elkezdtem kutakodni, hogy is hordozhatnám. Korábban már próbálkoztunk kendővel és elölhordozással, de gyorsan nőtt a kicsi, így elöl nehéz lett. A képes útmutató alapján meg nem boldogultam a hátravétellel. Valahol hallottam a mei tairól, gondoltam rákeresek a neten, milyen is az. Így találtam meg a hugipakkot és a mamami.hu-t. Mindkettő óriási segítség volt. Orsi tanácsokat, útmutatást adott, a mamamin meg sok kötési útmutatót, videót találtam kendőzéshez és még rengeteg érdekes dolgot. A jó társaságról már nem is beszélve.;-)
Sikerült "megtanulnom" batyut kötni. Sajnos nem volt túl tökéletes (én pedig maximalista vagyok:-)), így arra gondoltam, jó lenne egy hordozókendő tanfolyamot szervezni. Kerestem egy oktatót, Mészáros Anikó személyében meg is találtam. Megbeszéltünk mindent, én pedig kiplakátoltam a tanfolyamot a városban és vártam. Eltelt egy hét, két hét, egy hónap, két hónap és csak vártam a jelentkezőket, de senki sem jött. Nagyon el voltam keseredve. Anikóval egyeztettem, hogy akkor egyenlőre ennyi, nincs tanfolyam. Pár hét múlva jelentkezett egy anyuka, Ildi (azóta Ő lett a segítségem a szervezésben).
Végül még két hónap szervezés után összejött 9 család és az időpontot is kijelöltük.
Két nappal a tanfolyam előtt Anikó elkapott egy fertőző betegséget. Így nekiálltunk tanfolyamvezetőt keresni. Nem mondom, hogy tolongtak a jelentkezők. Sokan voltunk és igen eltérő igényekkel, ráadásul az ország egy távoli szegletében. Az, hogy az utolsó pillanatban kellett beugrani, már csak hab volt a tortán. Ekkor talált ránk Rumbold Éva (Évuska by mamami ) és elvállat minket. Nagyon jó hangulatú és tényleg sokat adó tanfolyamot tartott. Közben többen jelezték, hogy csinálhatnánk egy babahordozó klubbot.

Képek a tanfolyamról


Szeptemberre Évuska felajánlott egy egyéni konzultációt mindenkinek. Úgy gondoltam, ekkor megtarthatnánk az első klubunkat is. Nekiálltam a szervezésnek. Inkább nulladik találkozónak nevezném. Kicsit kesze-kusza lett, mert folyamatosan cserélődtek az emberek. Hol az eddigi kendős tapasztalataikat osztották meg Évussal, hol pedig kötést gyakoroltak, vagy csak beszélgettünk. Mindezek ellenére kijelenthetem, hogy ekkor megalakult a Békés megyei babahordozó és mosható pelenka klub.

Szeptemberi klub